25 Augustus stond de 3 Nations Cup in Zoetermeer op het programma, een leuk snel rondje met veel korte steile klimmetjes. Vergeleken vorig jaar waren er een paar dingen veranderd aan het parcours, er was een heel nieuw stuk bos bij gekomen en de drop hadden ze een trap van gemaakt. Maar als je snel genoeg ging bleef het alsnog een drop. De start was om 10 uur `s ochtends en toen was het al aardig warm, dus goed hydrateren en koelen om de lichaamstemperatuur op een normaal niveau te houden. Ik moest halverwege het veld starten, aangezien ik twee wedstrijden heb moeten missen, maar met de start was ik wel redelijk weg en kon ik al goed naar voren kruipen. Na de eerste ronde zakte ik ietsjes terug, maar daarna kon ik m`n tempo vinden en kroop ik langzaam naar voren. Positie na positie kroop ik naar voren en het groepje met renners uit de top 10 kwam in zicht. Maar ik kon net de aansluiting niet vinden. Toen plotseling beneden bij een afdaling stond m`n wiel ineens vast. Er was een tak tussen m`n wiel en het frame gekomen. Dus snel de tak eruit getrokken en weer door, maar in de tussentijd waren de nummers 13 en 14 mij wel gepasseerd. Gelukkig kon ik meteen mee bij hun in het wiel. Eigenlijk wilde ik daarna de kop overnemen en wegrijden, maar nog voordat ik dat kon doen plaatste eentje een aanval. Ik moest hem even laten gaan, maar vervolgens kon ik hem terughalen en eroverheen. Waardoor ik ben gefinisht op een 12de plek. Geen slecht resultaat na een aantal weken beroerd getraind te hebben.