20 Juli was het zover, het Nederlands kampioenschap in Sittard. M`n voorbereiding was uitermate slecht omdat ik nauwelijks kon trainen vanwege m`n gekneusde pols, maar ik had er wel heel veel zin in. Het parcours was anders dan voorgaande jaren, de rockgarden was aangepast en er waren nieuwe stukken toegevoegd. Vrijdagavond had ik al een aantal ronden verkend, het was ontzettend stoffig dus het was wel een beetje opletten met rijden. Zaterdags gekeken bij m`n vader en in de middag zou ik nog een rondje rijden. Maar toen begon het ontzettend hard te regenen en dat bleef ook wel een flinke tijd doorgaan. Dus ik was bang dat het parcours een bende zou zijn zondags. Maar eenmaal aangekomen bij het parcours zondagochtend bleek de regen ontzettend geholpen te hebben. Het parcours was niet meer stoffig en lag er juist snel en hard bij. Bij de rockgarden was de B-lijn zelfs sneller geworden dan de rockgarden. Met de start stond ik op de tweede rij en ik was wel goed weg, alleen zat een beetje opgesloten in de groep. De eerste ronde kwam ik als negende door en daarna liep ik langzaam in op de kopgroep. Ik kwam steeds dichterbij, maar kon de aansluiting niet krijgen. Nog wel een plekje op kunnen schuiven en in de laatste ronde de aansluiting kunnen vinden bij de nummers 6 en 7. Op een gegeven moment had ik de zevende positie in handen, maar daarna kwam diegene toch weer terug en kon ik die positie niet vasthouden. Uiteindelijk gefinisht op een 8ste plaats, waar ik wel tevreden mee ben. Zeker gezien mijn slechte voorbereiding.

(Fotograaf: Ivo Delahaye)