30 Juni stond de Vayamundo Cup in Houffalize (België) op de planning. Toch wel één van de mooiste wedstrijden in de agenda. Allemaal mooie, natuurlijke technische secties afwisselend met wat klimmen. Het inrijden ging wel redelijk, totdat ik lek reed midden op de nop. Vervolgens pak ik de A-lijn even iets te snel waardoor ik tegen een boom belande, ik raakte de boom best zacht. Maar het stelschroefje van m`n shifter was wel afgebroken, dus die moest vervangen worden. De volgende dag was het tijd voor de wedstrijd, ik had er niet zo`n zin in want ik had een bepaald gevoel en dat was niet relaxed. Met de start zat ik er wel redelijk bij en ik kon nog wat posities pakken. Maar toen ging het fout, 30 minuten in de wedstrijd en ik pak de C-lijn. Bij het insturen van de bocht rolt m`n band van de velg en ik ga vol over de kop heen. En land met m`n handen gestrekt voor me op de stenen ondergrond. Ik sprong weer snel op m`n fiets en wisselde m`n voorwiel in de post. Maar vervolgens een stukje verderop begon ik een ontzettende pijn in m`n pols te voelen. Ik kon er niet meer op steunen en fietsen lukte niet meer. Dus afgestapt en naar de EHBO gegaan, daar hebben ze m`n schaafwonden schoongemaakt en m`n pols gekoeld en in een mitella gelegd. Ik moest naar het ziekenhuis om foto`s te laten maken. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat het gelukkig niet gebroken was, maar wel zwaar gekneusd. Jammer dat m`n wedstrijd op die manier geëindigd is. En ik snap nog steeds niet hoe m`n band van de velg heeft kunnen rollen, want reed met 1,6 bar. Maar goed het is niet anders, proberen te herstellen en klaar te maken voor het NK.