16 Juni stond Baggelhuizerplas in Assen op het programma. Een zeer snel maar redelijk saai rondje. Ik mocht vanaf de eerste rij starten en was goed weg. Dook als tweede het parcours op en er vormde een kopgroep van vijf man. Iedere ronde werd op hoog tempo gereden en langzaam begonnen de laatste twee van het groepje af te zakken. Op een gegeven moment reden we met een groepje van drie man. Er werden een aantal aanvallen geplaatst, maar niemand kon loskomen. Totdat ik halverwege de wedstrijd een aanval plaatste, ik kon meteen een gaatje slaan. Dat gat werd langzaam groter, maar de wedstrijd duurde voor mij nog te lang om dat tempo vol te houden. Dus ze kwamen langzaam terug. Vervolgens sloot de nummer twee bij me aan en die ging op kop. Ik kon hem helaas niet volgen en moest hem laten gaan. Ook nummer drie kwam dichterbij en kwam me voorbij. Dus ik lag toen op derde positie. In de laatste ronde kwam ik nog dichtbij de nummer twee, maar ik kon niet de aansluiting vinden. Dus vervolgens gefinisht op een mooie 3de plek. Helaas een verkeerde strategie gebruikt, maar gelukkig nog wel een podiumplek weten te behouden.