8 Juni was de Vulkan Race in Gedern (Duitsland). Een parcours waar ik nog nooit geweest was, maar waar ik wel heel veel zin in had. Op foto`s had ik al gezien dat er flink wat technische delen aanwezig waren en bij aankomst bleek dat ook wel. Ze hadden heel wat technische elementen gebouwd die allemaal goed te doen waren. Geen hele extreme dingen, maar juist net leuk. Omdat het onderdeel van een Duitse competitie was en ik geen punten had, moest ik redelijk achteraan starten. Maar gelukkig was de start lang en breed waardoor ik een aantal plekken naar voren kon kruipen. Ik won langzaam een aantal posities. Totdat m`n zadel een klap kreeg en verdraaide en zakte. Bij de eerste post snel m`n zadel weer op hoogte gezet en vast gemaakt. Vervolgens bij het opspringen van m`n fiets zakte m`n zadel volledig naar de laagste positie. Dus ik heb een stukje staand moeten fietsen. Toen bij de tweede post m`n zadel weer op hoogte gezet, extra vast gedraaid en daarna rustig op m`n fiets gesprongen. Dit keer bleef m`n zadel wel op hoogte en ik was bezig met een inhaalslag. Maar toen een aantal rondes verder kwam ik volle snelheid voorbij de post en net 1 meter na de post reed ik lek. De sealant dichtte het niet en teruglopen was niet toegestaan, dus de enige optie was 3km lopen naar de volgende post. Maar na een stuk gelopen te hebben bedacht ik me dat het toch geen nut meer had, dus een Dnf bij m`n naam.