12 Mei stond de Zwiep Trek Mtb Cup in Oldenzaal op het programma. Een snel maar ook technisch rondje wat mij wel goed ligt. Ik startte vanaf de tweede rij en was goed weg. Helaas bij het ingaan van het parcours ging er iemand voor me onderuit, waardoor ik wat hinder ondervond en de aansluiting met de kopgroep meteen kwijt was. Vervolgens wist ik me wel langzaam naar voren te rijden en de kopgroep kwam in zicht. Ik had de aansluiting te pakken met de kopgroep, maar toen maakte degene voor me een foutje waardoor ik de aansluiting weer kwijt was. Vervolgens kwam iemand binnendoor voorbij, waar eigenlijk geen ruimte was, en hij mistte volledig de bocht waardoor er een grote tak omhoog schoot. Die tak kwam vervolgens in m`n wiel terecht waardoor een aantal spaken stuk gingen en er een slag in m`n wiel kwam. Dus toen heb ik m`n wiel moeten verwisselen in de post. Vervolgens weer naar voren gevochten en in de laatste ronde zag ik de kop alweer rijden. Maar bij het aanzetten vanuit de bocht brak m`n ketting doormidden. Ik heb vervolgens de wedstrijd nog wel uitgelopen omdat het nog maar een klein stukje was. Dat resulteerde in een 21ste plek.