28 April was de Koningscup in Havelte, een heel snel parcours met weinig technische dingen. Het parcours lag er goed bij, wel een aantal plekken met mul zand maar dat viel mee. Ik mocht vanaf de voorste startrij starten, dus dat was ideaal. Het startschot klonk en ik was als eerste weg, maar vervolgens na 150 meter moesten we stoppen omdat er een valpartij was geweest. Dus dat betekende een herstart. Bij de herstart was ik weer als eerste weg en al snel vormde er een klein groepje achter me. Op een gegeven moment heb ik m`n benen even stilgehouden zodat ik van kop af kon. Constant met een groepje gereden van een aantal man, totdat er een aanval geplaatst werd en de hele groep uit elkaar viel. Ik kon niet mee versnellen en moest ze laten gaan. Vervolgens ben ik op m`n eigen tempo door gegaan en kon ik weer aansluiting vinden met een aantal. In de laatste ronde heb ik nog een aanval geplaatst om los te komen van het groepje waar ik in reed. En dat resulteerde erin dat ik mijn derde plaats veilig stelde!