Zondag stond de wedstrijd in Beringen op de agenda. Eén van de leukste parcoursen uit de 3 Nations cup. Lekker technisch, uitdagend en intensief! Zaterdags alvast het rondje verkend, waren wat stukjes anders dan voorgaande jaren. Maar de rockgardens en drops waren aardig hetzelfde gebleven. Alles ging prima, kon overal hard vanaf met m`n hardtail en het gevoel was goed. Op naar de overnachtingsplaats, nog even lekker gezwommen met vrienden daar. En daarna naar bed toe.

De volgende ochtend op naar het parcour, daar aangekomen bleek het flink geregend te hebben. Maar gelukkig droogde de stenen en grond snel op. Om elf uur was het dan zover, ik moest vanaf de 21ste plek starten. Maar met de startklim kon ik al wat mensen voorbij gaan. Vervolgens in een lange lijn van de afdalingen af. Het eerste rondje kwam ik als twaalfde door, maar vervolgens zakte ik iets terug. Toen de aansluiting gevonden bij een groepje, maar uiteindelijk viel het groepje een beetje uit elkaar. Ik reed op de 15de positie en toen kregen twee man voor me materiaalpech. Dus ik kon mooi twee plekjes opschuiven. Helaas kwam één daarvan sterk terug en ik kon hem niet volgen. Na 4 rondjes gefinisht op een mooie 14de plek. Waar ik zeer tevreden mee ben.