31 Maart was de eerste wedstrijd van de 3 Nations cup. Normaliter werd de 3 Nations cup afgetrapt in Beringen (België), maar ditmaal was Solingen (Duitsland) de eerste wedstrijd. Op zich wel een leuk, snel rondje met genoeg inhaal mogelijkheden. En toen ik m`n startpositie zag, was dat wel nodig. Wegens een slechte loting moest ik op de 50ste plek starten. Direct na de start was er al een valpartij waar ik niet omheen kon. Dus ik was de aansluiting met de rest meteen al kwijt. Doordat ik bijna achteraan stond waren er flink wat mensen voor me die niet echt konden fietsen. En in de lange technische afdaling bleek dit ook wel. Er gingen een hele hoop bijna kruipend naar beneden. Dus toen ik met een beetje vaart naar beneden kwam en haaks de bocht om wou sturen stond er iemand plotseling stil. Ik zat net in een stijl stukje en kon niet hard genoeg remmen, dus ik reed rechtstreeks z`n achterwiel in en vloog over de kop… Snel weer op de fiets gesprongen en door. Het ging allemaal niet echt zoals gepland en de wedstrijdfocus was verdwenen. Dus het ging voor geen ene meter meer. Nog wel naar de 18de plek weten te rijden.