Afgelopen weekend stond de wedstrijd in Berlicum op de planning, de eerste wedstrijd in Nederland dus extra spannend. M`n broertje had zaterdag wedstrijd daar, dus mooi een paar rondjes verkend. Vervolgens gezellig met fam. de Vries en Rob & Linda een rondje gedaan door de omgeving.

En daarna op naar huis en naar bed. De volgende ochtend ging de wekker lekker op tijd, onderweg nog even verder geslapen en daarna klaarmaken om ff rondje te fietsen. De benen voelden niet super, maar kon ermee door. De hele ochtend beetje rondgelopen en gekeken en toen was het eindelijk tijd om klaar te maken voor de wedstrijd. Half uurtje warm gereden op de weg en om 13:30 was het tijd om op te stellen. De startopstelling ging op loting en jahoor, mijn nummer werd als laatste geloot…

Dus m`n doel was om zo snel en efficiënt mogelijk naar voren te komen in de eerste ronde. Het startsignaal klonk, ik was goed weg, maar na drie meter zaten er al een paar bovenop elkaar. Vol in de rem, eromheen sturen en weer door. Vervolgens in de tweede bocht was er alweer een crash. Weer vol in de rem, proberen eromheen te komen en door. Langzaam raakte ik geïrriteerder en toen er een derde keer iemand voor me crashte was ik er klaar mee en zorgde ik ervoor dat ik zo snel mogelijk naar voren, naar de betere rijders kwam. In de eerste ronde wist ik van plek 40 naar de top 10 te rijden. Vervolgens van groepje naar groepje gereden. Tussendoor ff een koprol gemaakt omdat ik net met m`n pedaal een boomstronk raakte, maar snel door. Eenmaal aangekomen bij de nummer 4 en 5 in de wedstrijd even in het wiel gebleven om uit te rusten. Maar al snel merkte ik dat m`n hartslag met 10 slagen daalde. Dus toen er voorbij gegaan en weg gereden. Al snel daarna wist ik de aansluiting te vinden bij de eerste 3. Op een gegeven moment werd er een aanval geplaatst, maar ik had al zoveel energie verbruikt dat ik er niet op kon reageren. Daarna in de laatste ronde wel weer dichtbij weten te komen, maar had te weinig energie om de aansluiting te vinden. Uiteindelijk als 3de over de meet gekomen, wat ik totaal niet had verwacht en waar ik super tevreden mee ben!!