Seizoen 2018

Seizoen 2018 is al eventjes ten einde, maar nog even terugblikken naar het seizoen. Ik heb een goed seizoen achter de rug gehad en mooie prestaties geleverd. Met in het bijzonder natuurlijk het Nederlands kampioenschap waar ik 2de ben geworden en het BeNeLux kampioenschap waar ik een zeer nette 3de plaats wist binnen te slepen. Zonder alle hulp was dit allemaal niet gelukt, dus ik wil m`n ouders bedanken voor het heen en weer  rijden naar de wedstrijden en natuurlijk voor het betalen van de spullen, ook wil ik George van Bikeshop Warmenhuizen bedanken voor de sponsering en leveren van onderdelen en tot slot wil ik m`n trainer Tomasz van AT sports bedanken voor het op maat gemaakte trainingsschema.

Nu vooruit blikken naar komend seizoen!

Komend seizoen zal in het teken staan van nieuwe ervaringen, ik ga van 2de jaars nieuweling naar 1ste jaars junior. Dit betekent een langere wedstrijdduur, meer internationale wedstrijden en nieuwe concurrenten.

Ik zal niet meer te zien zijn in m`n opvallende geel/blauwe West Frisia kledij, want vol trots wil ik bekend maken dat ik komend seizoen zal uitkomen voor het Belgische KTM Bikevision team!

Afgelopen zaterdag was de teampresentatie in Borgloon bij één van de sponsoren VB Beton. In de loods was er een mooie opstelling gemaakt met een podium en tenten waarin de fietsen en het nieuwe outfit tentoongesteld werden. Het is een heel gezellig team, bestaande uit in totaal 8 renners/rensters: Freek Verheyden (B) U17, Sander Kielich (B) U19, Djeff Verheyden (B) U19, Daphne de Vries (NL) U19f, Didi de Vries (NL) U23f, Joppe de Vries (NL) U23, Martin Fanger (CH) Elite en natuurlijk mezelf Scott Baijs (NL) U19. Voor dit jaar is er gekozen voor stijlvolle zwarte kledij met oranje en witte details.

Kwa fiets zal ik nog altijd op m`n vel oranje KTM hardtail rijden. Wel heb ik wat dingen aangepast om de fiets nog beter te maken. Ten eerste heb ik er een Quarq xx1 powermeter opgezet en ik wil George (Bikeshop Warmenhuizen) heel graag bedanken voor het leveren en sponsoren. Ten tweede heb ik m`n groepset ge-upgrade van gx eagle naar xx1 eagle. En als laatste heb ik m`n voorvork laten reviseren bij Ad van vork-revisie.nl, bedankt Ad voor de snelle service.

M`n eerste wedstrijd zal 3 maart in Chelva (Spanje) zijn en samen met het team zal ik nogeen weekje in Spanje verblijven om te trainen.

(Team foto`s van: Marc Creve)